17 doelen waarmee je jouw organisatie én de wereld toekomstbestendig maakt

door in Toekomstbestendigheid
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4643
  • 0 reacties
4643
17 doelen waarmee je jouw organisatie én de wereld toekomstbestendig maakt

Je eigen organisatie toekomstbestendig maken is in deze onzekere tijd is nogal een uitdaging. Helemaal wanneer je ook nog een bijdrage wilt leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen als armoede, ongelijkheid, klimaatveranderingen en natuurlijk de Covid-19 pandemie. Hoe krijg je dat voor elkaar? Welke mogelijkheden zijn er en hoe pak je dat aan?

De 17 VN Sustainable Development Goals

De VN Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn 17 doelen die zijn opgesteld om van de wereld een betere plek te maken. De zogenaamde SDG’s zijn overeengekomen door de bij de Verenigde Naties (VN) aangesloten landen, waaronder Nederland. De doelen kwamen tot stand door de wereldwijde inbreng van organisaties en van individuele mensen.  

De 17 SDG’s vormen de opvolger van de Millenniumdoelen die tot 2015 liepen. De SDG’s zijn daar de opvolger van en lopen tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het idee achter de Duurzame Ontwikkelingsdoelen is dat niemand achterblijft en dat iedereen in staat moet zijn te bouwen aan een betere toekomst. Ieder van de 17 doelen is concreet gemaakt door ze te verbinden aan een aantal doelstellingen, 169 in totaal.

In Nederland zijn er talloze initiatieven en campagnes die op lokale of internationale schaal bijdragen aan het behalen van deze SDG’s. Zowel individuen als bedrijven, gemeenten en scholen kunnen zich aansluiten bij deze initiatieven en zo een stap zetten naar een betere wereld. Want hoe groter de groep mensen die zich aansluiten, des te sneller we de transitie naar een betere wereld gaan maken! 

Meer weten? Bekijk dan deze video of bezoek de website van SDG Nederland. 

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Geef hier je reactie

Gast vrijdag, 19 juli 2024